Στόχοι της εταιρείας

Μηχανική Όραση με έξυπνες κάμερες

Το μάτι είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος και οι ικανότητες μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα μας να βλέπουμε , να αναγνωρίζουμε ,να διακρίνουμε αντικείμενα και να υπολογίζουμε αποστάσεις.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας εξαρτώνται από την ικανότητά της οπτικής μας αντίληψης. Όμως όσο εκπληκτική και να είναι η ανθρώπινη όραση , πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η τεχνολογία και ταχύτητα των γραμμών παραγωγής έχει φτάσει και εξελίσσετε πολύ πέρα ​​από τα όρια της ανθρώπινης οπτικής ικανότητας. Εκεί λοιπόν είναι που έρχεται η μηχανική όραση για να καλύψει το κενό.

Τι πραγματικά εννοούμε όταν μιλάμε για μηχανική όραση; Έξυπνες κάμερες που είναι και υπολογιστές (εργάζονται αυτόνομα) δίνουν στις μηχανές ή συσκευές της γραμμής παραγωγής την  δυνατότητα πραγματικά να "δουν", να αναγνωρίσουν αντικείμενα ή καταστάσεις και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις αναλόγως σε όλα τα προϊόντα ένα προς ένα με 100% έλεγχο.

bannerapps

Κύριες κατηγορίες μηχανικής όρασης

Zeichen-2

ασπρόμαυρη φωτογράφιση

COLOUR-MATCHING_TOP-IMAGE_01

έγχρωμη φωτογράφιση

hyperspectral-hand-web

χημική φωτογράφιση

Thermal

θερμική φωτογράφιση

2016-11-20_105934

3d φωτογράφιση

Η τεχνολογία μηχανικής όρασης   είναι μια σχετικά νέα επιστήμη , η οποία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ασχολείται με εικόνες ή ακολουθίες εικόνων με στόχο το χειρισμό και την ανάλυσή τους και μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε χρειάζεται πιο εξειδικευμένη ανάλυση σε διάφορες εφαρμογές που επεκτείνονται μέχρι και στην βιολογία, ιατρική .

Η μηχανική όραση συνδυάζει τον φωτισμό , την οπτική, την ηλεκτρονική  και τον αυτοματισμό και συλλέγει πληροφορίες και παίρνει αποφάσεις μέσο ειδικών λογισμικών. Ελέγχει τις διαδικασίες παραγωγής μέσο της ερμηνείας των εικόνων που συλλέγει . Έχει εξελιχθεί σε μία από τις βασικές τεχνολογίες στο βιομηχανικό αυτοματισμό , η οποία χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες παραγωγής .